Over mij

Michelweening

ActeurBezoekerCabaretierSchrijver

Bij Theaterschool VRIJDAG: Route: Cabaret, Kleinkunst, Muziektheater onder leiding van docent Gabriëlle Glasbeek.(Bekend van: Vrouw Holland, Glasboer)

Over mij:

Volledige naam

Michel Weening

Wat heb je met theater of podiumkunsten?

ActeurBezoekerCabaretierSchrijver

Ben je professioneel met theater bezig of als liefhebber?

Professioneel

Gender

Man

Geboortejaar

1985

Wat doe je op theatergebied?

Mijn naam is Michel Weening en ik ben geboren en getogen in Groningen. Geboren op 24 mei 1985. Tevens ben ik ook opgegroeid in Drenthe met name in Hoogeveen, waar ik als klein jongetje ook op school heb gezeten. Ik maak komedie in de vorm van cabaret, kleinkunst, muziektheater. Ik heb het vak geleerd van een professional Gabrielle Glasbeek, en haar ben ik ook dankbaar voor. Dat zij vond dat ik talent voor dat vak heb. En daarin moest groeien. Mijn ervaring is om zoveel mogelijk in de vorm van kleinkunst en cabaret het publiek een (lach)spiegel voor te houden, met zowel zelfreflectie als reflectie voor het publiek. En ik voel mij meeste thuis op het toneel. Op de planken in de spotlight, waarbij je de eerste drie rijen van het publiek ziet. Als het licht uit is. En dan is het mooiste, dat als je de slotapplaus krijgt dat je dan ook voor volle zaal zat te spelen.

Tevens vindt ik het ook leuk om bij ”professionele” theatermakers een hart onder de riem te steken. En dat kan best wezen dat ik ergens auditie voor wilt doen. Om zo ook ervaring op te gaan doen. Theater staat wel voor verbinding. Mocht ik bijvoorbeeld zelf geen optredens hebben, dan is de kans zeer aanwezig dat ik zelf een kijkje kom nemen. En dat kan overal in Nederland zijn. Want zo hou ik het spannend. En dan sta ik open voor verbinding om een praatje te maken over het vak. In het verleden heb ik Basis Toneel Training gevolgd in Leek door Tractrice Annelies Kaan. Ook haar ben ik dankbaar. Net als Theaterschool Vrijdag die ik van 2016 – 2019 heb volbracht. En nog steeds trots op ben. Zonder hun heb ik het vak niet geleerd.

Woonplaats

Groningen