Een moment om te koesteren.

Dit is een moment wat ik koester, en waar ik serieus trots op ben! Met mijn grote voorbeeld Youp van ’t Hek op de foto. En ik was zenuwachtig, de laatste keer dat ik zo zenuwachtig was toen ik Bram van der Vlugt had ontmoet in 2010, ook een voorbeeld van mij. En Youp heeft mijn boek gesigneerd van zijn oude voorstelling Scherven, wat tevens mijn favoriete voorstelling van hem is. Mocht dit het hele jaar zo doorgaan! Dan ben ik zeer tevreden.

Dit moment, pakt niemand meer van mij af.
Zo gelukkig hebben jullie mij nog nooit gezien. Foto: Forum Groningen.
Scherven is officieel gesigneerd door Youp.

De eerste keer Youp van ’t Hek in het theater vergeet ik nooit meer, dat was in De Tamboer in Hoogeveen met zijn voorstelling Omdat De Nacht met Lotte Horlings in 2010, en sindsdien heb ik geen voorstelling van hem gemist. Uitgezonderd van een Korrel Zout.

En voor de liefhebbers die nieuwsgierig zijn, wanneer de voorstelling De Laatste Ronde op TV komt. Uit betrouwbare bron, kan ik typen dat het pas op 1 juni 2024 wordt uitgezonden. Mijn bron: Youp zelf.

Ik heb genoten, van De Laatste Ronde, nog één keer Youp in het theater.

Youp in de uitverkochte Stadsschouwburg Groningen.

Ik Wil Het Voor Je Zingen.

Voor het eerst sinds jaren heb ik meegewerkt aan een videoclip, ditmaal van Marlous Oosting, want ik vond het idee van Marlous van de videoclip wel uniek. En het is weer een leuke ervaring. De dag van de opname, was een geslaagde dag zoals je ziet, iedereen is perfect op elkaar ingespeeld.

Marlous wil ik nogmaals bedanken voor de geslaagde dag, en veel succes wensen met haar nieuwe hit: Ik wil het voor je zingen.

Geniet ervan.

De officiële videoclip.
Speciaal voor de liefhebbers, die nieuwsgierig zijn hoe een videoclip geproduceerd wordt, een uniek kijkje achter de schermen van: Ik Wil Het Voor Je Zingen.
Deze beelden krijgen jullie van mij exclusief, en zijn ook door mij gemaakt. Uiteraard, met toestemming van Marlous.
Mijn feestmenu, tijdens het opnemen moet je goed eten. Want soms duren opnames wel een hele dag. En dan spreek ik uit ervaring.
Een foto van achter de schermen van Ik Wil Het Voor Je Zingen.
Met de trotse zangeres zelf.

Even Geduld A.U.B

Binnenkort kom ik terug met een hoop leuke dingen, waarschijnlijk zowel voor (entertainment) als achter de camera (Kermishobby). Ik kan maar één ding beter neerzetten. Laat je verrassen!

Film & Montage is van mijn hand.
De teller staat inmiddels op 511 abonnees. En daar krijgen de abonnees zeker veel frisse filmreportages voor terug, met een vernieuwde intro voor seizoen 2024, die ik ook geproduceerd hebt. Daar zit voor een paar seconde film, best wel veel werk in van een half uur. Film maken en produceren gaat veel tijd inzitten. De vernieuwde intro komt pas online zodra ik de 1e reportage geproduceerd hebt. En dat is al gauw binnenkort. Nieuw dit jaar is. Is dat zowel de kermissen in Nederland gedaan wordt, als in het noorden. Met een vleugje buitenlandse kermissen, wat ook nieuw is. Het noorden daar ben ik mee begonnen, omdat die toen vaak vergeten worden door de liefhebbers! Dus nam ik toen het initiatief. Zo is Kermis On tour ontstaan, alleen wordt het nu uitgebreid. Je moet het publiek inpakken, heb ik geleerd op de toneelschool. En dat doe ik graag. Jullie staan vrij om te abonneren en veel kijkplezier gewenst op mijn kanaal.

Gouden Vondst.

Dat de Paaschocolade steeds vroeger in de winkel ligt, dat is bekend. En ik vond bij de bekende grootgrutter, met de initialen AH. Een gouden vondst, en dat vindt ik echt. En dat is de chocolade Hamster. Want naar mijn weten hebben we geen Hamster-feestdagen, want anders was er wel een feestdag Sint-Hamster. En dat hebben we niet, wel de Hamster weken inclusief de bonus. En ik vindt dit serieus een gouden vondst, want neutraler als dit is er niet. Je kunt het 365 dagen inzetten. En is er niemand die erom zeurt. En juist daarom, vindt ik dit een gouden vondst.

2023: Een Verrassend Jaar

Als ik terug kijk naar het jaar 2023, met een hoop leuke verrassingen die op mijn pad zijn gekomen, zo deed ik de mijn 1e presentatieklus voor Nickmans, van zijn jubileum als vlogger. In attractiepark Slagharen, en daar ben ik hem dankbaar voor. Tijdens de Meikermis Groningen 2023, was het weerzien van een oude topper en tevens tegenwoordig ook vlogger PatrickRH. Zo was het buiten mijn kermishobby om, ook de bedoeling om op te gaan treden en te gaan Try-Outen in Spijk, helaas moest ik die optreden verstek laten gaan. Want de openbaar vervoer in sommigen dorpen van Groningen, is soms barslecht in Groningen, daar zal de gemeente echt wat aan moeten doen. Dus deed ik onvoorbereid, maar professioneel mee met de Utrechts Cabaret Festival, en over die optreden ben ik nog niet tevreden over. Muziek wat te vroeg in gestart was voor de monoloog, dus was het continue schakelen. Het kon beter. Ik schijn ook voor 2024 terug te komen met een nieuw hoofdstuk op cabaret, over vallen en opstaan en gewoon doorgaan, opgeven is geen optie. Waar en wanneer is nog onbekend. De voorbereidingen ben ik al mee bezig. Al doende leert men. Ik sta tevens ook open om mee te doen voor een podcast, om te praten over de actualiteit. In Tilburg deed ik een interview voor Zwieren & Zwaaien, en ook hun ben ik zeer dankbaar. Het was volgens de berichten van de mensen die ik mag geloven, een interessant interview. In Tilburg kwam ik ook een oude bekende tegen namelijk Ruben, dus dat was even bijbabbelen. Want het leven, Dat blijf ik bij sommige momenten opmerkelijk vinden. En komisch, en dat vindt ik dan. En dat komisch uit de hoek komen, dat kwam goed uit, toen ik weer de rol van mijn leven had, als Piet. Je doet het 18 jaar, en de rest ging gewoon op automatisch piloot. Ook al was vaak het mijn adem in te houden, want mijn jas, zat soms te strak, en dus ook weer uitblazen. Want anders speelt het zo moeilijk. Leermoment, even afspraak maken bij Theaterkostuums & meer – Sint en Kerst kostuums, voor een nieuw kostuum. De aanvragen voor 2024 waren al binnen gekomen, dus ook daar komt een vervolg aan.

Ik zeg op naar 2024. Tijd voor een nog mooier hoofdstuk met nog meer verrassingen. En voor iedereen alvast een goed 2024, maak er een feest van!

Presentatie voor Nickmans in Attractiepark Slagharen.
Een vrolijk weerzien met The PatrickRH.
Halve finalist Utrechts Cabaret Festival 2023.
Interview Zwieren & Zwaaien, over mijn hobby de kermis.
Ruben kwam ik ook nog in de avond tegen, en dat werd een gezellige babbel.
Frans Bauer & Sieneke in Tilburg tijdens de Roze Maandag.
Met Atze Lubach (voorzitter, Bond van Kermisbedrijfshouders) & Kermismeester Maarten van Asten.
Het was weer ouderwets gezellig, en voor de kinderen. Daar doen wij het voor.

Daar Hoorden Zij Engelen zingen

Zelf heb ik op twee Christelijke scholen gezeten, en ben opgegroeid met de oude en nieuwe testament op school. En dat was op latere leeftijd geen straf. Toen ik toegaf dat ik in de wetenschap geloof, want zoals men weet is de wetenschap gebaseerd op feiten, en niet op aannames. Want vaak werd ik op straat uitgemaakt door de gelovigen: Jij gaat naar het vage vuur. Ik: Wat jij doet mag niet, want: Doe het niet wat u geschied, doe dat ook een ander niet. En daar had de gelovige niks van terug. Want je kunt ook te ver gaan met je obsessie. En val een ander niet mee lastig. Klaar! Het enige waar ik zelf het meest verbaasd over ben is het kerst en Paasverhaal. Want tijdens de geboorte van Jezus is Maria nog samen met Josef de Timmerman, en dat in de Palestijnse stad Bethlehem. Alleen tijdens het Paasverhaal, hoor je niks meer over Josef de Timmerman. Dus wat verklaard dat Maria waarschijnlijk weduwe was. En met de kruisiging van haar zoon dubbel weduwe. God geeft, en God neemt. En zelf ben ik ook van mening, dat je weet als er een hemel of hel bestaat, als je zelf niet meer leeft. En bang voor de dood ben ik ook niet. Want ik ben van mening dat als het licht uit gaat, dat het klaar is. Maar eerst ga ik het leven vieren met de feestdagen! Want het kan maar zo voorbij zijn. En ik hoop ook op vrede op aarde, en daar zijn wij met zijn allen verantwoordelijk voor. Alvast veel succes voor 2024.

Fijne Pakjesavond

Voor iedereen die het spel speelt of erin wilt geloven. Een fijne Pakjesavond gewenst, dat het vooral een feest word met taai taai of speculaas of met een chocoladeletter. En het zijn vaak de kleine dingen, die het doen. Geniet ervan, allen.

Met dank aan De Stafkamer, De Sintrale.

WAT IS DE CODE VAN DE KLUIS?

Zelf volg ik Het Sinterklaas Journaal. Ik volg het, omdat ik het spel speel, en omdat er kinderen naar vragen, en dan krijg je interactie. En nu is het volgens Het Sinterklaas Journaal, dat de BoekPiet zijn code kwijt is. Want in de kluis in Het Grote Pietenhuis, daar zit de originele grote boek van Sinterklaas. En het boek is belangrijk. De volgende codes hebben de revue gepasseerd namelijk: 0-0-0-0, 1-2-3-4. Zelf heb ik het vermoeden dat de code van de kluis, waarschijnlijk is: 0-5-1-2.

Foto: Jeroen Kramer. Landelijke Intocht van Sinterklaas in Harderwijk 2010.